І кожен фініш – це, по суті, старт!

     Кафедра економіки підприємства успішно завершила участь у Проєкті Erasmus+: КА2 CBHE «Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України та Таджикистану (DigEco)», що реалізовувався з 15 листопада 2020 року по 14 листопада 2023 року. Проєкт спрямований на впровадження цифрової економіки у процес вищої освіти України та Таджикистану, що базується на міжнародній практиці освіти 4.0 для забезпечення сталого розвитку економіки України. Партнерами проєкту виступали: Міністерство цифрової трансформації України, шість зарубіжних університетів (Литва, Німеччина, Словенія, Таджикистан), пʼять вітчизняних закладів вищої освіти та громадські і бізнесові структури.

     Реалізація проєкту дала можливість значно модернізувати ОПП кафедри до вимог глобальних трендів Industry 4.0 та цифровізації в умовах сталого розвитку. Серед результатів реалізації проєкту варто відмітити: участь у стажуваннях та тренінгах провідних університетів Литви (Університет Миколаса Ромеріса), Німеччини (Університет прикладних наук у Гамбурзі), Словенії (Університет Марібора), тижні пілотного навчання в Таджикистані (Таджицький технічний університет імені академіка М. Осімі, Таджицький державний фінансово-економічний університет), спільних наукових міжнародних конференціях, видання закордонного підручника, навчальних та навчально-методичних посібників, декількох збірників матеріалів міжнародних конференцій; розробку нових 13 освітніх компонент; випуск двох освітніх серіалів; проведення Crash-курсів для стейкхолдерів проєкту тощо.

      До реалізації проєкту активно долучались здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальностей 051 Економіка та 071 Облік і оподаткування, які приймали участь у пʼяти міжнародних конференціях, презентували стартап-проєкти на конкурсі «DigEco компетентності – інноваційні та цифрові навички ХХІ століття, орієнтовані на EntreComp», досліджували різні аспекти цифровізації підприємств, зокрема, в межах тематики кваліфікаційних робіт.

     Важливим результатом реалізації проєкту є відкриття та функціонування сучасної навчальної лабораторії цифрової економіки, обладнаної та укомплектованої сучасними засобами цифрової інфраструктури. Отже, реалізація проєкту DigEco відкриває нові можливості та перспективи розвитку для НПП і здобувачів вищої освіти університету.