Звітна конференція студентів та магістрантів за результатами НДР у 2023–2024 н. р.

     9 та 10 квітня 2024 р. в Університеті проходила Звітна конференція студентів та магістрантів за результатами НДР у 2023–2024 н. р. В рамках заходу на природничо-економічному факультеті працювала секція «Природничі та економічні дослідження», до роботи якої долучилися здобувачі усіх спеціальностей та рівнів освіти. На засіданні студенти представили виступи, що стосувалися цікавої, різносторонньої, міждисциплінарної та актуальної тематики.

     Від кафедри економіки підприємства участь у заході взяли здобувачі третього курсу, зокрема, Олександра Бурбенко (спеціальність 051 Економіка), та Дмитро Заярнюк (спеціальність 071 Облік і оподаткування) під керівництвом завідувача кафедри, д.е.н., професора Наталії Мазур. Олександра у своєму виступі розкрила надзвичайно цікаву та актуальну тему психологічних аспектів фінансових пірамід: здобувачка акцентувала увагу на теоретичній складовій проблеми, зробила невеликий екскурс в історію фінансових пірамід, розкрила як міжнародний, так й український досвід, наголосила на психологічних причинах вкладення коштів у фінансові піраміди та дала підказки щодо раціональної фінансово-інвестиційної поведінки. Дмитро представив доповідь на тему розрахунків з бюджетом за податками: студент розкрив понятійно-категоріальний зміст теми, окреслив статистико-аналітичний та структурний аспект досліджуваного питання, акцентував увагу на законодавчому забезпеченні системи податкових платежів.

     Загалом засідання конференції пройшло в атмосфері жвавої дискусії та плідного обговорення. За результатами роботи секції усі доповідачі були відзначені грамотами за активну участь у науковому житті факультету.

     Бажаємо нашим молодим науковцям подальших успіхів та здобутків!