Успішна участь стартапу «Солов’їна book» у «Sikorsky Challenge 2023»

        Кафедра економіки підприємства активно залучає студентство до наукового проєктування з метою посилення формування належних фахових компетентностей та отримання відповідних програмних результатів. Один із напрямів – це робота над стартап-проєктами, а також їх гідне представлення науково-освітній спільноті.

          У жовтні 2023 р. студенти-магістранти спеціальності 051 Економіка (ОПП Економіка підприємства) на чолі з CEO Русланою Підопригорою взяли участь у XII Конкурсі інноваційних стартап-проєктів Sikorsky Challenge 2023, який є одним із найголовніших щорічних заходів у сфері інноватики України, де представили свій стартап-проєкт «Солов’їна book». Стартап-проєкт було розроблено у межах дисципліни «Дизайнерське мислення» під керівництвом викладача Тетяни Боднарчук, к. е. н., доцента кафедри. Це ідея створення онлайн-платформи з перекладу різножанрової літератури на українську мову. Робота такої платформи передбачає інтеграцію штучного інтелекту та об’єднання (ком’юніті) ініціативних авторів, перекладачів, редакторів та видавництва, які спільними зусиллями сприятимуть наповненню вітчизняного книжкового ринку україномовною продукцією.

       Цього річ на конкурс, який проходив в рамках Міжнародного Фестивалю інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2023», було подано понад 800 стартап-проєктів зі всієї України. Оргкомітетом було відібрано до представлення сотню найкращих фіналістів, до переліку яких і увійшов стартап-проєкт «Солов’їна book». І хоча цього разу наші стартапери не отримали призового місця, проте участь у конкурсі надихнула на розвиток проєкту та подальшу продуктивну роботу.

     Пишаємося нашими студентами та бажаємо їм успіхів!