Робочий візит до Університету Миколаса Ромеріса (Литва)

     У перший тиждень жовтня в рамках проєкту Erasmus+ KA2 «Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України та Таджикистану» (DigEco) та програми академічної мобільності викладачі кафедри економіки підприємства д. е. н., професор Ірина Ящищина та к. е. н., доцент Тетяна Боднарчук відвідали Університет Миколаса Ромеріса (Литва). Безпосередньою ціллю візиту була участь у звітних зустрічах проєктного консорціуму, до яких доєдналися партнери з Литви, України, Німеччини та Словенії, та презентація кінцевих результатів і здобутків Університету у межах проєкту DigEco.

     Робочі зустрічі супроводжувалися обговоренням низки нагальних та актуальних проблем, що стосувалися розвитку цифрової економіки, ролі цифровізації у повоєнній відбудові України, реалізації національних стратегій сталого розвитку, забезпечення гендерної рівності та розширення соціально-економічних прав жінок.

     Користуючись нагодою, викладачі представили наукові досягнення кафедри економіки підприємства, взяли участь у консультаціях щодо подальшого налагодження міжнародного освітнього та науково-дослідного співробітництва із представниками консорціуму у напрямі розширення перспектив спільної проєктної діяльності.

     У межах візиту надзвичайно насиченою та захоплюючою була й культурна програма, яка передбачала екскурсійні прогулянки Каунасом та Вільнюсом, відвідування Музею ілюзій у Вільнюсі, знайомство з національними та культурними традиціями литовців.