Потужне представництво кафедри на Всеукраїнському конкурсі-захисту НДР учнів-членів МАН України!

   Кафедра економіки підприємства активно долучилася до роботи І туру Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів МАН, який відбувся у місті 10–12 січня 2023 р. Зокрема, частина науково-педагогічних працівників, а саме Ірина Ящишина, д. е. н., професор, Оксана Кушнір, к. е. н., доцент, Олександр Свідер, к. е. н., доцент, здійснювали керівництво учнями щодо написання та підготовки до захисту робіт.

     Інші науково-педагогічні працівники кафедри ввійшли до складу журі конкурсу за трьома секціями: Віталій Ткачук, к. е. н., доцент – член-журі секції економіки та економічної політики; Тетяна Боднарчук, к. е. н., доцент – член-журі секції прикладної мікро- та макроекономіки; Андрій Ніколашин, к. е. н., доцент – член-журі секції фінансів, банківської справи та страхування.

   І тур конкурсу проходив у три етапи та передбачав попереднє ознайомлення членів-журі з науково-дослідними роботами, короткий (постерний) захист дослідження, конференцію та дискусійне обговорення тем. Цьогоріч конкурсанти підготували достатньо цікаві, актуальні та практично спрямовані роботи, що висвітлювали проблематику державного бюджетування, труднощів та перспектив українського фермерського господарства, стану ринку праці та рівня зайнятості на Хмельниччині в умовах війни, розвитку територіальних громад за краудфандингового фінансування, використання Blockchain, нетипової ролі грошей у сучасних умовах.

   За результатами справедливої конкурсної боротьби, завдяки високому рівню підготовлених науково-дослідницьких робіт та достойній їх презентації призові місця посіли:
І місце у секції фінансів, банківської справи та страхування: Катерина Місюк – учениця 10 класу Кам’янець-Подільського ліцею №5 з роботою на тему: «Доходи державного бюджету України та джерела їх формування». Керівник – Оксана Кушнір, к. е. н., доцент, доцент кафедри економіки підприємства.
ІІ місце у секції фінансів, банківської справи та страхування: Данило Люба – учень 10 класу Кам’янець-Подільського ліцею з роботою на тему: «Використання Blockchain у фінансах». Керівник – Олександр Свідер, к. е. н., доцент, доцент кафедри економіки підприємства.
ІІІ місце у секції економіки та економічної політики: Нікіта Лисюк – учень 11 класу Кам’янець-Подільського ліцею з роботою на тему: «Нетипові функції грошей». Керівник – Ірина Ящишина, д. е. н., професор, професор кафедри економіки підприємства.

     Щиро вітаємо переможців та їх керівників і бажаємо подальших успіхів у царині науки!

     Кафедра економіки підприємства продовжуватиме активну співпрацю з Управлінням освіти та науки Кам’янець-Подільської міської ради, міськими школами та юнацькими організаціями, адже участь у такого роду заходах є одним із основних напрямів профорієнтаційної роботи.