Конкурс студентських проєктів в рамках DigEco!

     7 вересня в рамках проєкту Erasmus+ KA2 «Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України і Таджикистану» (DigEco) відбувся конкурс студентських проєктів «DigEco компетентності – інноваційні та цифрові навички ХХІ століття, орієнтовані на EntreComp». На заході було представлено 10 кращих бізнес-проєктів, над якими працювали студентські команди з університетів DigEco-консорціуму.

     Від Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка свої стартапи представили магістранти спеціальності 051 Економіка Максим Римар та Руслана Підопригора.

     Зокрема, Максим Римар під керівництвом д.е.н., професора Ірини Ящишиної та к.е.н., доцента Вероніки Буторіної у складі DigEco-команди працював над проєктом мобільного додатку для планування туристичних мандрівок «Easy Trip».

     Руслана Підопригора під керівництвом к.е.н., доцента Тетяни Боднарчук представила стартап «Солов’їна book» – проєкт онлайн-платформи з перекладу книг на українську мову. Журі конкурсу відзначили гарний комерційний потенціал обох проєктів, соціальну значущість, а також перспективи щодо можливого грантового фінансування. Студенти-магістранти під час підготовки проєктів виявили гарні знання й навики з цифрової економіки. Тож бажаємо нашим дорогим стартаперам подальших успіхів та тішимося, що саме проєкт DigEco став для них першим кроком у розробці та реалізації цікавих і креативних бізнес-ідей.