Співпраця між викладачами кафедр природничо-економічного факультету!

     З метою покращення освітнього процесу, використання різноманітних методів та форм викладання, обміну досвідом в межах освітнього компоненту «Основи цифрової економіки» 17 березня 2023 року на запрошення завідувача, професора кафедри економіки підприємства Наталії МАЗУР було проведено відкриту лекцію за темою «Цифрові комунікації державної податкової служби та платників податків» доктором наук з держуправління Людмилою МАТВЕЙЧУК, професором кафедри туризму та готельно-ресторанної справи.

     Здобувачі ознайомились з видами послуг, порталами та сервісами, які сьогодні активно застосовуються та трансформують сфери життєдіяльності суспільства. Людмила МАТВЕЙЧУК розповіла учасникам заходу про цифрову взаємодію із територіальними громадами у контексті можливості оперативного надання інформації щодо платників податків та джерел доходів місцевих бюджетів через Електронний кабінет. Окремо обговорили спеціальний правовий та податковий простір для IT-компаній в Україні Дія Сіті, який функціонує з метою стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні.

     На закінчення заняття здобувачі висловили своє бачення актуальних проблем використання цифровізації у розвитку органів державної влади, податкової служби, та сутність цифрової трансформації держави загалом.