Спільна лекція з дисципліни «Інформаційні системи і технології»

     10.03.2023 відбулась лекція для здобувачів освітніх програм Підприємництво та торгівля, Економіка підприємства, Облік і оподаткування  на тему «Засоби створення і забезпечення інформаційних систем і технологій», до якої був залучений фахівець телекомунікацій та звʼязку – Андрій Ніколашин.

     Фахівець розповів, як активний розвиток інформаційних і комунікаційних технологій та їх розповсюдження повністю трансформувало систему глобальних взаємовідносин на світовому та внутрішньому ринку, а інноваційний характер підприємницької діяльності в мережі Інтернет вимагає постійного вивчення ринку високих технологій і впровадження передових досягнень науки в бізнес-процеси.

     Здобувачі ознайомились зі Starlink – системою супутникового зв’язку, що дозволяє отримати доступ до мережі Інтернет майже у будь-якій точці Земної кулі від компанії SpaceX. На відміну від інших супутників, Starlink працюють за допомогою лазерної технології, а оскільки лазери можуть рухатися зі швидкістю світла, це забезпечує надзвичайно швидкий процес зв’язку.