Чергова зустріч здобувачів вищої освіти з податківцями!

     29 вересня 2022 р. здобувачі вищої освіти ОП «Підприємництво і торгівля», «Облік і оподаткування» та «Економіка підприємства» бакалаврського рівня, а також «Економіка підприємства» магістерського рівня разом із завідувачем кафедри економіки підприємства Наталією Мазур та доцентом кафедри Оксаною Кушнір відвідали Кам’янець-Подільську ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області, що у м. Кам’янці-Подільському.

     «Ми розуміємо важливість якісної підготовки майбутніх фахівців і готові поділитися практичним досвідом з молоддю», – зазначив Ігор Бєлко, заступник начальника ДПІ, начальник відділу податкових сервісів. Він поінформував про комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Хмельницькій області та зазначив, що дана платформа створена для якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою та громадськістю.


     Фахівець ДПІ Світлана Масловська розповіла студентам про податкову знижку, порядок подання до податкової інспекції декларації про майновий стан і доходи, про кампанію одноразового декларування: розповіла, які активи підлягають декларуванню, за якими ставками вони оподатковуються, як визначити базу оподаткування та коли сплачувати одноразовий збір. Податківець зупинилась на перевагах офіційного працевлаштування та зазначила, що заробітна плата у офіційно оформленого працівника не може бути меншою за мінімальну, про його право на відпустку, оплату лікарняного, достроковий вихід на пенсію тощо. Також студентів ознайомили з історією податків на Поділлі у музеї ДПІ.

      У ході робочої зустрічі Ігор Бєлко, Світлана Масловська та представники природничо-економічного факультету обговорили основні можливі формати та вектори співпраці. На завершення зустрічі присутні домовилися узгодити подальші кроки до налагодження співпраці, адже фахівці економічної сфери мають бути завжди обізнані з основними засадами податкової політики України.