Семінар «Особистісно-орієнтований підхід у процесі формування елементарних економічних уявлень та фінансових понять у дошкільників як основа інтелектуального розвитку дитини»

14 лютого 2017 року завідувач кафедри економіки підприємства, д.е.н., професор Ящишина І.В. взяла участь у роботі науково-практичного семінару на тему: «Особистісно-орієнтований підхід у процесі формування елементарних економічних уявлень та фінансових понять у дошкільників як основа інтелектуального розвитку дитини». Даний захід було організовано управлінням освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради та проведено за участю керівних кадрів дошкільних навчальних закладів міста та вчителів-методистів. Метою науково-практичного семінару було обґрунтування необхідності економічного виховання дошкільників.

З наукової точки зору до даного питання підійшла Ящишина І.В., вказавши у своїй доповіді на важливість вироблення початкових форм економічної культури у дошкільнят. Ірина Володимирівна наголосила на необхідності формування з дитячих років економічного мислення, вміння орієнтуватися в рекламі, розуміння поняття грошей та необхідності їхнього ощадливого використання, що в цілому є запорукою правильного сприйняття дитиною навколишнього предметного світу та вироблення відповідних раціональних форм поведінки. Крім того, присутнім на семінарі професор дала ґрунтовні поради щодо навчально-методичного забезпечення процесу економічного виховання дошкільнят та технології його реалізації.